Ξεφτίλα, Η

By 3:02 μ.μ. ,

ξεφτίλα θηλυκό, ή ξευτίλα (λαϊκό) λαζος

αυτό που παθαίνει κανείς όταν ξεφτιλίζεται, εξευτελίζεται· 
η ολοκληρωτική απώλεια του κύρους, της αξιοπρέπειας, ο εξευτελισμός


αυτός που έχει υποστεί εξευτελισμό, ο εξευτελισμένος, ο ξεφτίλας, ο τιποτένιος (από Wiki)


Επειδή πήρε το μάτι μας κάπου, την ανακοίνωση των επαγγελματιών οπαδών, σεκιούριτι και καθαριστών του εργοταξίου της Agiasofia, ας δούμε τι σημαίνει να είσαι ξεφτίλα.


Ξεφτίλα σημαίνει, να σου έχουν χαρίσει ένα κύπελλο Ελλάδος άνευ αγώνος το 1964.




Ξεφτίλα σημαίνει, να σου χαρίζουν και δεύτερο κύπελλο Ελλάδος άνευ αγώνος το 1966.




Ξεφτίλα σημαίνει, να κάνεις τον καμπόσο για τον τελικό του 2011 με τον Ατρόμητο και τελικά να μπουκάρεις πριν την λήξη για να πάρεις το πιο τραμπούκικο και με τσατσιλίκι κύπελλο στην ιστορία του θεσμού.




Ξεφτίλα σημαίνει, επί 30 χρόνια να είσαι στο ΠΟΚ μπας και πέσει κανένα ψιχουλάκι να το μαζέψεις, λιγούρι.




Ξεφτίλα σημαίνει, η απόπειρα δωροδοκίας και τελικά να σε σώζουν, σαν χαϊδεμένο παιδί του συστήματος.




Ξεφτίλα σημαίνει, να κάνεις αλλαξοκωλιές με τους κόκκινους στις αρχές των 90s με μπροστάρη το αιλουροειδές λαθρέμπορα. Να μας δείχνεις πως παίρνονται  τα πέναλτι με ηλεκτροσόκ.




Ξεφτίλα σημαίνει, να ανοίγει το αιλουροειδές παραγοντικά τον δρόμο για την εποχή του "φίλου του" Σωκράτη, του πρωθυπουργού της Ελλάδος.



Ξεφτίλα σημαίνει, να σπρώχνεις την ομάδα σου να πέσει κατ εντολήν, την στιγμή που οι συνοπαδοί σου κλαίνε στις κερκίδες .




Ξεφτίλα σημαίνει, να δηλώνεις Γ εθνική λίγο μετά, αποδεικνύοντας ότι το προ-σχεδιάζεις να πέσεις σε συνεργασία με τον λαθρέμπορα.



Ξεφτίλα σημαίνει, να σου καθαρίζουν 250+ εκατομμύρια. Τσάτσοι


Ξεφτίλα σημαίνει, να δηλώνεις σε ανακοίνωση σου, γελοιότητα τα περί αλλαγής ΑΦΜ και τα περί κάθαρσης με την επιστροφή σου.




Ξεφτίλα σημαίνει, να έχεις διαλυμένη επί σειρά ετών την ερασιτεχνική σου, αλλά στα αρχίδια σου αρκεί να κάνει μεταγραφές  πρωταθλητισμού (;) η ΠΑΕ σου.



Ξεφτίλα σημαίνει, να κάνει κουμάντο στην ερασιτεχνική σου ο επαγγελματίας οπαδός με ΑΦΜ, ο εραστής της τσέπης, έτσι όπως τον αποκαλούσαν σε ανακοίνωση τους ιδρυτικά μέλη.




Ξεφτίλα σημαίνει, να κάνει κουμάντο σε συνδέσμους-παραρτήματα, ο άγνωστος Χ - πρόεδρος-επαγγελματίας - παράγοντας - οπαδός, έτσι όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι σύνδεσμοι σας σε ανακοίνωση τους.




Ξεφτίλα σημαίνει, να κάνεις ηλίθια και ειρωνικά σχολιάκια για το πρώτο σήμα του Π.Α.Ο.Κ.
Σήμα που ουδέποτε αρνηθήκαμε και το τιμούμε βάζοντας το παντού. Σεβόμενοι τους ιδρυτές μας, την ιστορία μας και το καταστατικό μας.



Σε αντίθεση με εσάς που το πρώτο σήμα σας και το καταστατικό σας , το κρύβετε σαν παραχαράκτες της ιστορίας.



Η ξεφτίλα αποτελεί  το σημείο αναφοράς σας, το πανωφόρι που δεν το αποχωρίζεστε από την ίδρυση σας κιόλας.

Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια