Συνέντευξη Δούκα

By 8:21 μ.μ. ,

Στα σχόλια στο φβ του σταθμού μας, σε άσχετο ποστ, εμφανίστηκε αυτό:



και μπορεί να χανόμαστε γενικά κατά καιρούς, αλλά μην ξεχνάτε δύο πράγματα:
Πρώτον, σε όλα τα μεγάλα ιβεντς είμαστε εδώ, και δεύτερον, ποτέ κανένα γάντι που μας πετάχθηκε, δεν το αφήσαμε να πέσει έτσι.

Έτοιμοι?




Δούκας: «Ο Σαββίδης ασχολείται ακόμα περισσότερο με τον ΠΑΟΚ»


Η καλή η μέρα, από το πρωί φαίνεται, και ένα πλυντήριο που έχει σκοπό να μας βγάλει όλους τρελοί (ή τουλάχιστον, όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο Ηγέτης των Πιστών, έχει γράψει στα αρχίδια του τη φάση, γιατί υπάρχει κι ένα τρομακτικό μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που διαβάζει για νέες σουίτες στο Πόρτο Καρράς, και τρέχει αεροδρόμιο να τις υποδεχθεί) δε μπορεί παρά να ξεκινήσει με έναν τέτοιο ωραίο τίτλο.

"Ακόμα περισσότερο".
Μην κοιτάτε που δεν το δείχνει, μην κοιτάτε που σε έστειλε ευρωπαϊκά προκριματικά με τον Κάργα, μην κοιτάτε που το δεκαρι τελικά θα είναι ο Ελ Καντουρί, ή ο Μπισε (γιατί όχι και ο Μουργκ), ο Ηγέτης των Πιστών ασχολείται.
Όχι απλά πολύ.
Περισσότερο.
Βασικά όχι απλά περισσότερο.
Ακόμα περισσότερο!



Για το τη διοίκηση δεν έχει ενημερώσει για τους στόχους: «Δεν υπάρχει ομάδα που να ανακοινώνει επίσημα τους στόχους της. Ο Ιβάν Σαββίδης, με τις επενδύσεις που έχει κάνει, λένε από μόνες τους στους στόχους του ΠΑΟΚ. Θέλει τον ΠΑΟΚ πρώτο».

Η μπάλα στα μνήματα, με το καλημέρα!
Οι επενδύσεις που έκανε, ή καλύτερα οι επενδύσεις που ΔΕΝ έκανε, λένε τους στόχους από μόνες τους, και αν ο ημιπαράφρων Λευτεράκης τις ακούει να μιλάνε για πρωτιά, όλος ο υπόλοιπος κόσμος ακούει κάτι για πλέι οφ.

Για το ότι η ΠΑΕ έχει «απομακρυνθεί» από τον κόσμο: «Η ΠΑΕ είναι πάντα δίπλα στον κόσμο, ίσως να είναι η εποχή διαφορετική. Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε».
Η διαφορετικότητα της εποχής, ίσως έχει να κάνει με το ότι εμείς περιμένουμε το χαφ που υποσχέθηκε στον Χριστόδουλο, κι εσείς παίζατε τις κουμπάρες με τον Μπέο.

Για την απουσία του Σαββίδη: «Από τότε έχει μεσολαβήσει μια πανδημία. Συν τις άλλοις, η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το ’17, το ’18, το ’19. Και σας λέω πως ακριβώς επειδή δεν μπορεί να έρθει, ασχολείται περισσότερο, με τον τρόπο του. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον έστω και από απόσταση»
Και το τζουκ μποξ, παίζει όλα τα μεγάλα χιτς των τελευταίων χρόνων: από την πανδημία, μέχρι τον πόλεμο στη Ρωσία, το μόνο που δεν ανέφερε ο ημιπαράφρων Λευτεράκης, ήταν το FFP, προφανώς θα μιλάμε για περίοδο κατά την οποία θα συνέθετε στιχάκια για τα (αμφιβόλου ποιότητος και αισθητικής) τραγουδάκια που τροφοδοτεί κατά καιρούς τα ερτζιανά της νυφιτσας του Θερμαϊκού.

Για την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ είναι παρατημένος και ο Σαββίδης «εξαφανισμένος» : «Επαναλαμβάνω, αν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές, ο Σαββίδης θα ήταν διαφορετικός




  προς την παρουσία του.  Το ότι δεν είναι στη Θεσσαλονίκη δε σημαίνει πως δεν ασχολείται. Ο Σαββίδης, στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι πάντα εδώ, και το βλέπετε….»
Α μπράβο, να τι είχαμε καιρό να ακούσουμε.
Νεαρέ, τσάκω μια ΑΜΚ.

Για το αν θα έπρεπε ο Σαββίδης να βγάλει μια ανακοίνωση και να καθησυχάσει τον κόσμο: «Τι θα ήθελε να ακούει ο κόσμος για να ησυχάσει;
Ξερωγω? "Η διοίκηση της ΠΑΕ, ανακοινώνει την απόκτηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς" ας πούμε 
 Τι δεν έχει διευκρινιστεί; Έγινε μια τηλεδιάσκεψη, ειπώθηκαν κάποια πράγματα και αυτά πέρασαν σε τοποθέτηση που αναρτήθηκε στο σάιτ της ΠΑΕ.
Γιωρίκα, καλά μέχρι εδώ;

Όταν οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν το τι είπε ο Σαββίδης, αυτό μεταφέρεται μέσω της ΠΑΕ. 



Οι καλοί στρατηγοί δεν χρειάζεται να είναι σε όλες τις μάχες. Πρέπει να εκπονούν τα καλύτερα σχέδια. Δεν θεωρώ παράλογα όλα αυτά που λέει ο κόσμος, που θέλει τον Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Σας ξεκαθαρίζω το τι συμβαίνει».
Το ότι ο τρελός δε θεωρεί παράλογο το λογικό, είναι ένα πεδίο προβληματισμού, αλλά ας το προσπεράσουμε.

Για το αν υπάρχει περίπτωση για συνεργασία με τον κ. Μυστακιδη: «Υπάρχει στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδης, ο γιος του, Γιώργος Σαββίδης.
Ε πες έτσι να ηρεμήσουμε 

 Για τον κύριο Μυστακίδη, το ακούω σε επίπεδο φημολογίας αλλά δεν τίθεται θέμα συμπαίκτη όσο είναι εδώ ο Ιβάν Σαββίδης».
Κρατάμε το "όσο είναι εδώ", και προχωράμε

 Για το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν απαντά στον «πόλεμο» που δέχεται: «Η ΠΑΕ απαντά με συμπεριφορές,



 δεν χρειάζεται να δηλώσει κάτι. Για παράδειγμα, όταν υπήρξαν καθυστερήσεις με το προεδρικό διάταγμα, εμείς «μιλήσαμε» με πράξεις, δεν κάναμε δηλώσεις».
Και όταν χάσαμε δύο πρωταθλήματα στα χαρτιά, πάλι με πράξεις μιλήσαμε.
Τους δείξαμε εμείς.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα πίσω: «Δεν το βλέπω αυτό. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τίτλους. Πέρυσι έφτασε στον τελικό και στους «8» του Conference. Σε κανέναν δεν αρέσει ένας χαμένος τελικός. Φτάσαμε εκεί. Κάθε χρόνο παλεύουμε. Αυτό, δε μου δείχνει βήματα πίσω».
Η μία οπτική είναι αυτή.
Η άλλη, είναι ότι επί τρία σερί χρόνια, τερματίζεις από 15 έως 20 βαθμούς κάτω από τον πρώτο.
Δεν το λες και βήματα μπροστά.

Για τις μεταγραφές που έχουν «πέσει» στον ΠΑΟΚ Β: «Για κάθε Κουαλιάτα, υπάρχει ένας Νάρεϊ, και ένας Κοτάρσκι.
Και για κάθε Νάρεϊ, υπάρχει κι ένας Καργας.

 Και να εξηγήσω τι εννοώ. Άλλοι παίκτες αποδίδουν από την πρώτη μέρα, άλλοι αργούν. Άλλοι ξεκινούν καλά, άλλοι θέλουν τον χρόνο τους. Ο Κουαλιάτα είναι ένα παιδί που ήρθε από άλλη ήπειρο, και δεν γνωρίζει Αγγλικά. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο…. Ο Μπότο είχε δηλώσει πως το 90% του ρόστερ θα είναι στην προετοιμασία στην Ολλανδία, και αυτό έγινε».
Αυτό που δε δήλωσε κανένας σας όμως, είναι ότι το 90% των μεταγραφών, ήταν τελικά το 100% των μεταγραφών.

Για το ότι υπήρχαν μεταγραφικά κενά μέχρι τελευταία μέρα, και δεν καλύφθηκαν: «Υπάρχει ομάδα του big 4 που δεν είχε μεταγραφική ανάγκη μέχρι την τελευταία μέρα; 
Πάντως, εκτός από μας, όσοι είχαν, πήρανε.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο σχεδιασμός έφτασε σχεδόν στην ολοκλήρωσή του πολύ νωρίς».
Τότε, ψηλέ μου, αν ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε, και ο σχεδιασμός δεν περιελάμβανε δεκαρι, ή αριστερό εξτρέμ, ή κανονικό σέντερ φορ, τότε ο σχεδιασμός ήταν λάθος.
Ή λευκή πετσέτα, whatever.

Για το οτι ο ΠΑΟΚ παρακαλούσε παίκτη του Βόλου: «Περίμενε. Για να τα λέμε όλα. Ο ΠΑΟΚ δεν παρακάλεσε τον Φερνάντες. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με το Βόλο και δεν τα βρήκε με τον μάνατζερ».

Ποσώς μας ενδιαφέρει αν παρακάλεσε ή δεν παρακάλεσε, τον παίχτη ή τον Βόλο, ή ακόμα και τον μάνατζερ 
Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να γίνει προσθήκη σε θέση που ήθελε ο προπονητής, αυτή δεν έγινε, το όνομα της ομάδας διασύρθηκε, όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση (που λέει και μία ψυχή)

Για το γήπεδο και το αν θα μπορεί να είναι έτοιμο το 2026: «Ελπίζω, και λέω «ελπίζω» διότι είμαστε στην Ελλάδα και καταλαβαίνετε το τι εννοώ, ότι το «ποντιακό κεφάλι» και η επιμονή του Σαββίδη θα μιλήσουν και θα τα καταφέρουμε»

Γιατί συνέντευξη Δούκα χωρίς κορώνες, δεν είναι συνέντευξη Δούκα.
Το ποντιακό κεφάλι, η μακεδονική λεβεντιά, η ελληνική ψυχή, και άλλες τέτοιες πίπες, πίπες σαν κι αυτές που πρόκειται να μας φλομώσει σύσσωμο το payroll τα επόμενα χρόνια, τα οποία αν είναι όπως αυτά που ζούμε την τελευταία τριετία, πιθανότατα θα μας βρούν στους δρόμους.

Για καλό και για κακό, οπλιστείτε με θάρρος, ανδρεία και υπομονή, τα καλύτερα έρχονται.


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια