PAOKtales#25 Goran Gavrancic

By 6:14 μ.μ.

 

Καλησπέρα και από εμένα. Πιάστηκα από τον Κνολ που έγραψε ο φίλος και συνοδοιπόρος Butters και σήμερα θα δούμε τον «αντικαταστάτη» του: Αγαπητό μας πόπολο, ο Γκόραν ο Γκάβρανσιτς.

 


               Είμαστε στον Γενάρη του 2008. Για την ακρίβεια στις τελευταίες μέρες και πρώτη μεταγραφική περίοδος που ΤΔ είναι ο Βρύζας. Τα προηγούμενα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Έρχεται ο Βερόν  και ο Σερτζιο Κονσεισαο. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι στα στοπερ, κοινώς με Κνολ Μελλιση δεν γάμησε κανείς. Και  στις 30 Γενάρη σκάει out of the blue το όνομα του νέου αποκτήματος. Και μένουμε μαλάκες.

               Αρχίζουμε να ψάχνουμε αν είναι ο κανονικός και όχι κανας ξάδερφος από το Νοβι-Παζαρ ξέρωγω. Ρίγη ενθουσιασμού μας διαπέρνα, καθώς το όνομα του παίκτη και η αξία του απέχουν μίλια από ένα ρόστερ που αστέρια του είναι ο οικοδόμος και ο Σάλμον. Είμαστε και σε χάλια βαθμολογική θέση, αλλά στον Β γύρο, ‘όλα τα ντέρμπι είναι στην Τούμπα. Οπότε, ελπίζουμε……..

Βέβαια είναι μια από τις πρώτες επαφές που θα έχουμε με τα πρωταθλήματα της πρώην ΕΣΣΔ και θα πάρουμε μια πρώτη ιδέα τι εστί όνομα από Ρωσία, Ουκρανία κτλ. Για να μην παρεξηγούμαι, δεν λέω ότι οι παίκτες που φέραμε από εκεί ήταν σαπάκια, το αντίθετο μάλιστα. Απλά σε αυτές τις χώρες το άθλημα διαφέρει με αυτό που παίζεται σε αυτήν την γωνιά των Βαλκανίων …

Οι πρώτες εντυπώσεις στις εποχές που δεν είχαμε τόσο απλόχερα την πληροφορία μέσω ιντερνέτ σχηματίζονται και από την φυσιογνωμία του παίκτη


(Μήτρογλου με μαλιά)


Κάτι που δεν σε γέμιζε με σιγουριά καθώς η χαζομάρα διαγραφόταν έκδηλα στο πρόσωπο του. Τα μέσα της εποχής τον παρουσιάζουν ως τον καλύτερο αμυντικό που έχει βγάλει η Σερβία, οπότε πρέπει να δούμε με τα ματάκια μας για να καταλάβουμε. Και δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ντεμπούτο. ΠΑΟΚ σκουλήκι 3-0 και ο συμπαθής (και παρτιζάνος, αν και εμάς μας αφήνει αυτό αδιάφορους) Γκόραν έχει σβήσει τον πολύ Αμορόζο, σε βαθμό που στο fair play ημίχρονο το Β του έχει κάνει κάθε δυνατή ντρίπλα: σομπρέρο, ροτόντα αλα Ζιντάν , ποδιά, ο,τι θέλετε έχουμε. Και ο ενθουσιασμός χτυπάει κόκκινο.

Και έρχεται η εβδομάδα πριν το ματς με τον γάβρο στην Τουμπα. Και  ο Γκαβρανσιτς παθαίνει λογοδιάρροια. ¨Τζόλε θα κακοπεράσεις¨ ¨Θα στεναχωρήσω τον φίλο μου τον Ντάρκο¨ ¨Θα τους γαμήσω μόνος μου¨ είναι μόνο λίγες από τις δηλώσεις που έκανε ο Γκόραν πριν το ματς. Βασικά παίζει να πρόλαβε μονο μία προπόνηση, αφού έδινε συνέχεια συνεντεύξεις. Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

 


Μια μεγαλειώδης ζεμπεκιά, 1-1 το ματς με το έτερο μεγάλο όνομα, τον Σέρχιο Κονσεισάο να χάνει πέναλτι και να τουλουμιάζει τον Νικοπολίδη

Ακολουθούν άλλα 4 ματς βασικός, οπού ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει ούτε από 2 μέτρα off side και στο μάτς με τον Ατρόμητο ο Γκόραν παθαίνει θλάση. Αποχωρεί για ¨Αποθεραπεία¨ στην Σερβία, και έρχεται ο μάνατζερ του για να συζητήσουν με την διοίκηση Ζαγοράκη – Βρύζα το ενδεχόμενο παραμονής την νέα χρονιά. Μόλις ο μάνατζερ λέει το νούμερο που αξιώνει ο Γκόραν και αφού οι διοικούντες παθαίνουν ένα μίνι νταμπλά, καλούν ένα ταξί και μην τον είδατε τον ατζέντη. 

Ακολουθεί ένα εξάμηνο ανενεργός, ένας χρόνος Παρτιζάν και ένας χρόνος Κίνα οπού και κρεμά τα παπούτσια του μόλις στα 32.

  

Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια