Οι μυθοπλάστες

By 5:16 μ.μ. ,

Οι οπαδοί που είναι εναρμονισμένοι με το ψέμα. Οι σύγχρονοι Μινχάουζεν του οπαδικού χώρου.

Αυτοί που βλέπανε ότι η πτώση δεν θα έρθει, και τελικά ήρθε αφού οι ίδιοι την επιζήτησαν και δικαιώθηκε η κυρία Μαλαματίνα μέσα απ το μπουκάλι της.

Πάμε να γνωρίσουμε τον αντίπαλο της επόμενης αγωνιστικής. Τους φίλους μας τους μυθοπλάστες.


Δήθεν ξαδέρφες. Ορθόδοξες και ονειροπαρμένες.

Τις εποχές της ανεμελιάς και της διπροσωπίας, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δήθεν φιλίες, τις κουμπαριές. Με σάλια ανέβαιναν, με Βούλγαροι μας υποδέχονταν κάτω. Το διπλό ταμπλό πάντα ήξεραν να το παίζουν καλά όχι μόνο με εμάς. Την σιχασιά τους την έβγαλαν κυρίως μετά την εποχή που στον  ΠΑΟΚ ήταν ο Ζαγοράκης και στην ομάδα τους ο Θεμιστοκλής ο Βανδής, άρχισαν τις κλάψες τις συγκρίσεις και τους κομπλεξισμούς. Ευτυχώς έστω και αργά πήραμε χαμπάρι.



Bonus: ΙΧΘΥΣ. Μήνας με αναποδιές και ένταση στα ερωτικά σας. . .



Οι δήθεν αξίες. Οπαδικός επαγγελματικός προσανατολισμός made in Χατζηκαραφλέικο.

Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη για το τι πρεσβεύουν οι ταλιροφονιάδες της κουραδο-μάνας των "προσφύγων" (και των προσφυγών).

Πριν 8 χρόνια και (σχετικά) λίγο πριν την ηθελημένη πτώση του θιάσου της Δεκελείας, ιδρυτικά μέλη του αυτοαποκαλούμενου μεγαλύτερου συνδέσμου τους, καθώς και σύνδεσμοι που δεν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής άφηναν σαφείς υπαινιγμούς ότι το σινάφι του αγνώστου Χ, όπως τον αποκαλούσαν, τα παίρνει (και γέρνει;) από παντού. Τι "επαγγελματίας με ΑΦΜ", τι "Εραστή της τσέπης", τι "για το ποιος κλέβει τον ερασιτέχνη" και άλλα κοσμητικά επίθετα με την απάντηση του κεντρικού να λέει "καθρεφτάκι στα μούτρα σας εσείς τα παίρνετε".

Τι σου είναι αυτές οι άτιμες οι αξίες.

Ορίτζιναλ αξίες... εκπτωτικές.


(το κείμενο είναι από παλιότερη δημοσίευση του looper5)

Bonus: Αλήθεια, όταν ο τσομπάνης σας χαριεντίζονταν με τον Γρανίτσα στα κουφάρια του γκρεμισμένου γηπέδου γιατί δεν ακούστηκε κάποια φωνούλα.

Η δήθεν αξιοπρέπεια. Οπαδική κωλοτούμπα, αφού έτσι επιτάσσει το αφεντικό.

Τη χρονιά που οι επαγγελματίες οπαδοί (όπως οι ίδιοι αυτό-αποκαλλούταν μεταξύ τους), μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ρίξουν εσκεμμένα την ομάδα τους, είχαμε την πιο κωλοτουμπίστικη ανακοίνωση στα χρονικά.

Οι μυθοπλάστες της Δεκελείας αφού έγραψαν σε ανακοίνωση διάφορα μυξοκλάματα για την κακιά την κοινωνία που τους κατατρέχει παντού (κλασσική μιζέρια), έγραψαν το μνημειώδες υστερόγραφο τρία. Η περίπτωση αλλαγής ονόματος ή  ΑΦΜ λένε, είναι γελοιότητα, βλασφημία και ότι θα περάσει πάνω απ το πτώμα τους γιατί έχουν και μια αξιοπρέπεια.

Όπως γρήγορα η ιστορία απέδειξε λίγες βδομάδες μετά, τοποθέτησαν την ομάδα τους στην Γ εθνική και προχώρησαν σε σύσταση νέας ΠΑΕ για να σβηστούν τα χρέη της παλιάς. Για να το πούμε πιο απλά, η αλλαγή ΑΦΜ όχι απλά δεν πέρασε πάνω απ το πτώμα τους αλλά ανάμεσα απ τα πορτοφόλια τους. Η αξιοπρέπεια πήγε περίπατο σε κάτι οικοδομικά υλικά και σε τσιμέντο ταχείας πήξεως.


Bonus: Υπόσχονται κάθαρση παντού. Φαντάζομαι την είδατε και εσείς.

Το ψέμα με την δήθεν αλλαγή ονόματος.


Το μεγαλύτερο ψέμα των μυθοπλαστών της Δεκελείας είναι το παραμυθάκι που πουλάν για το όνομα του ΠΑΟΚ. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι στους ανιστόρητους γκεμπελίσκους για να τελειώνει το παπατζιλίκι τους.

Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1926, από μέλη της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1924) καθώς και μέλη της Λέσχης Κωνσταντινουπολιτών Θεσσαλονίκης. Ούτε πιο πριν ούτε πιο μετά.

Κάποιοι εκ των ιδρυτών είχαν ιδρύσει νωρίτερα μια άλλη ομάδα την Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπολιτών Θεσσαλονίκης.  Εδώ θα σταθούμε για να κάνουμε την πρώτη ουσιαστική παρατήρηση. Η ΑΕΚΘ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα της Δεκελείας. Καμία. Ούτε κοινούς ιδρυτές, ούτε κοινό έμβλημα, ούτε κοινό αρκτικόλεξο, ούτε υπάρχει  κάποια σχέση της ΕΚΘ με την ομάδα της Δεκελείας. Οι μεν είχαν τον αετό και οι δε τον φοίνικα. Το ποιοι αντιγράψανε, είναι φανερό στα καταστατικά.



 (η εικόνα έχει συγκολλημένα τα καταστατικά, τα οποία υπάρχουν στην πρωταρχική τους μορφή για όποιον τα χρειαστεί)

Η διάσπαση των μελών της ΕΚΘ οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου συλλόγου του ΠΑΟΚ για τους γνωστούς λόγους. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή ονόματος και καμία μεταβολή της προηγούμενης ομάδας. Η ΑΕΚΘ και ο ΠΑΟΚ συνυπάρχουν, κοντράρονται, παίζουν σε αθλητικούς αγώνες (διαφόρων αθλημάτων) αντίπαλοι. Δεν σταματάει η λειτουργία της ομάδας μίας για να ξεκινήσει της άλλης, ούτε πρόκειται για αλλαγή ονόματος όπως πχ συνέβη με τον ΠΑΟ (πρώτα ΠΟΑ, ΠΠΑΟ κλπ).

Δυο διαφορετικές ομάδες με κοινή συνισταμένη τόσο την ΕΚΘ όσο και κάποιους ιδρυτές. Και σαφώς καμία κοινή συνισταμένη των δύο προσφυγικών ομάδων με την ομάδα του Ποδονίφτη.

Εδώ η δεύτερη παρατήρηση. Η ΑΕΚΘ που τόσο κόπτονται οι πινόκιο της Δεκελείας, το Κ στο αρκτικόλεξο σημαίνει Κωνσταντινουπολιτών και το Θ σημαίνει Θεσσαλονίκης αφού αποτελεί έστω και ανεπίσημα (όπως την έκρινε η ΕΚΘ) αθλητικό σωματείο του (πολιτιστικού) συλλόγου της ΕΚΘ.  Και ενώ δεν έχουν καμία σύνδεση αφήνουν υπόνοιες  κατά καιρούς, ότι τάχα σα να λέμε αν δυο ομάδες μοιράζονται το United ή το Athletic (όπως εδώ το Α και το Ε) είναι ντε και καλά με κοινή ιστορία. Ξανά λέμε καμία σχέση μεταξύ τους οι δύο ομάδες.


Και φθάνουμε στο 1929, όταν η ΑΕΚΘ αδυνατεί να σχηματίσει ρόστερ σε πολλά αθλήματα, έρχεται η οριστική απορρόφηση, απ τον ΠΑΟΚ. That's the story.


Όχι λοιπόν, ούτε ο ΠΑΟΚ λεγόταν ποτέ ΑΕΚΘ.
Ούτε η ΑΕΚΘ έχει σχέση με την ομάδα του Ποδονίφτη.
Ούτε η ΕΚΘ επίσης.
Ούτε φοίνικας, ούτε σχέσεις με Πειραιά και Αθήνα, ούτε κάποιον κοινό ιδρυτή.

Αυτά αποτελούν προϊόν της μυθοπλασίας τους.

Τιμάμε την ιστορία μας, το καταστατικό μας ,  δεν κρύβουμε ούτε τα σύμβολα μας , ούτε τους ιδρυτές μας για χάρη της προπαγάνδας.

Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια