Πρωτάθλημα ε;

By 11:34 μ.μ.

Το κείμενο ξεκίνησε να συντάσσεται αργά χθες το βράδυ, με σκοπό να σουλουπωθει και να ανέβει σε κάποια φάση της σημερινής βραδιάς.
Για να ξέρετε τι χάνετε, μιλούσε για τη συνοχή της ομάδας, για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα βασικών στελεχών της, για τον απαραίτητο (πια) κυνισμό του Λουτσεσκου, και για τον τεράστιο Αλεξάνταρ Πριγιοβιτς, το καλύτερο φορ που είδε η γενιά μας, αυτή των late 70's, μιας και Δημόπουλο/ Κωστικο θυμόμαστε αμυδρά.
Με δύο λόγια, το κείμενο μιλούσε για μπάλα.
Μέγα λάθος.

Στη χώρα που ο,τι έχει πιάσει στα χέρια, του χει γαμησει τα μπρεκια, για μπάλα δεν μπορείς να μιλήσεις. Να κάτσεις με έναν άνθρωπο, να συζητήσεις, να ανταλλάξετε απόψεις, έτσι ο ΠΑΟΚ, αλλιώς η αεκ, και δεν ξέρω γω τι άλλο, απλά δεν γίνεται. Να τα βάλεις κάτω, και να ονειρεύεσαι πρωταθλήματα και Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε για αστείο.
Δεν θα είσαι απλά αφελής(σαν τους διοικούντες), θα είσαι κι επικίνδυνος (σαν τους διοικούντες). Θα είσαι επικίνδυνος, γιατί θα είσαι εκτός πραγματικότητας. Γιατί θα απαιτεις παράλογα πράγματα από την ομάδα σου, σε ένα πρωτάθλημα που δικαίωμα στον παραλογισμό έχουν μόνο λίγοι κι εκλεκτοί.
Αυτοί που αφήνουν βαπόρια με ζα αταξιδευτα, αυτοί που απειλούσαν να πνίξουν διαιτητές με κασκόλ, αυτοί που ενώ έχουν απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα σουλατσαρουν στους πάγκους των ομάδων, όρεξη να χουμε, κι η λίστα είναι ατελείωτη.
Όλοι αυτοί τέλος πάντων, έχουν. Εσύ όχι.
Εσύ θα πληρώνεις το μισό λάθος που θα κάνεις. Θα στιγματιζεσαι ως χαλίφης με ανάποδα πλάγια και αμφισβητούμενα πέναλτι.
Και θα σε δείχνουν.
Και θα γελάνε..




Γιατί, προφανώς δεν το χεις καταλάβει, και νομίζεις ότι τους προκαλείς φοβο και τρόμο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τους προκαλείς το γέλωτα.
Είσαι ο μαλακας, πως το λένε.
Αυτός που θα τον κάνουν να πιστέψει κι όλας πως το πρωτάθλημα είναι στημένο για να το πάρει, και μετά θα του τη φέρουν και οι δύο μαζί.
Και θα τον λένε και μαλακα που δεν μπορεί ούτε ένα στημένο πρωτάθλημα να κερδίσει.
Θα του κουνάνε το δάχτυλο που μπήκε σαν το βλαχακι στο γήπεδο με το κουμπούρι.
Θα τον παίξουν ο,τι μπάλα θέλουν, αφήνοντας τον να πιστεύει ότι καθάρισε τη βρωμιά, ενώ η βρωμιά έχει χτίσει το δικό της, το ολοδικο της βασίλειο μέσα στο ήδη σαπισμενο σύστημα.

Και περίμενε μαλακα VAR, ονειρευσου τίτλους και πρωταθλήματα, μάλωνε με τους φίλους σου για τη χρησιμότητα του Ουάρντα, και την τακτική παιδεία του Ζάμπα.
Γίνε κι εσύ αφελής σαν την παε, που φωτογραφίζεται με υπουργούς και πρωθυπουργόυς, σημερινούς κι αυριανους, που μοιράζει φανέλες και χαμόγελα στα ρυπαρά γρανάζια του βρωμικοτερου κυκλώματος που γνώρισε η χώρα.
Και καμάρωνε για τα γαμάτα σόσαλ μίντια, και τα θεϊκά βιντεάκια.

Και πίστευε από μέσα σου πως η παε άλλαξε σελίδα κι επιπεδο, πως παίζει μπάλα σε άλλο λεβελ, πως φέτος δεν το χάνουμε με τίποτα.

Σύμβολα ζωής υπερτέρας,
ρόδα αναλλοίωτα, μετουσιωμένα,
λευκές άκανθες ολόγυρα σ’ ένα
Aμάλθειο κέρας.

(Tαπεινή τέχνη δίχως ύφος,
πόσο αργά δέχομαι το δίδαγμά σου!)
Όνειρο ανάγλυφο, θα ‘ρθώ κοντά σου
κατακορύφως.
Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο.
Καρυωτάκης.

Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια